Arbete

Starta eget

När det kommer till att starta eget så är det en dröm som otroligt många har. Men då man anser att det är svårare än vad det egentligen är så blir oftast entreprenörsdrömmen bara en dröm.

Tidigare har vi skrivit om att man kan skaffa eget om man inte trivs på sitt nuvarande jobb och har en hobby man brinner för som man känner att man kan göra om till en verksamhet. Här får du handfasta tips på hur du bör gå tillväga.

Enklare än vad många tror

Arbetsförmedlingen får du stor hjälp om hur du ska gå tillväga. Bara genom detta utdrag so finns på deras sajt visar att det finns mycket hjälp att få:

“För dig som driver eller vill starta företag har Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket skapat en webbsida med samlad information. Du kan delta i starta företag-dagar, skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet.”

Utdraget visar att det finns många organisationer som jobbar för att entreprenörsandan ska väckas och inte slockna av att man inte vet vart man ska vända sig. Ett annat stort hinder som många verkar ha är att man tror att man måste ha jordens bästa affärsidé. Så är inte fallet då det handlar bara om att du tror på dig själv och att du har hjärtat med dig. Sedan låta det gå sakta framåt så du hinner med. Det viktigaste är att ha kul!