Casinon

Spelmonopol blir spellicens

Är din hobby att skrapa skraplotter hos Megascratch? Då är det dags att börja skrapa – det kanske kan bli så att din hobby försvinner. Skämt åsido, detta är inte speciellt troligt. Men det är en förändringens tid vad gäller den svenska spelbranschen och det är nog ingen som just nu med säkerhet kan säga vad som kommer att ske i framtiden.

Ett som är säkert är att vi som älskar spelandet har väckt Riksdagen och regeringens uppmärksamhet. Det är nämligen så att de just nu pratar om att ta bort det svenska spelmonopolet för att istället införa ett system förknippat med spellicens. Exakt hur det kommer att fungera är än inte klarlagt men det är Riksdagen som har tagit ett beslut i att detta kommer att ske, rapporterade man senast i Dt.se. Så här står det:

Sveriges spelmonopol bör upphöra och i stället ska det ersättas av ett system med licenser för att få anordna spel i Sverige. Det beslutade riksdagen under onsdagseftermiddagen. EU-kommissionen drog 2014 Sverige inför EU-domstolen eftersom den anser att Sveriges spelmonopol bryter

Skraplott sönderriven
Detta är ju verkligen intressant, och frågan är ju nu om det kommer att påverka de som tycker om att spela på nätet. Förhoppningsvis och mot den fria rörligheten för tjänster i EU. Regeringen har i samband med detta meddelat att den ska utreda ett licenssystem för spel.mest troligt kommer det egentligen inte bli en så stor skillnad, utöver att de oseriösa bolagen rensas ut. Det finns ju en risk i att spela på nätet men det finns ju egentligen risker med allt. Det staten borde göra är att se till så att det är säkert att spela, utöver det kanske de inte behöver  ha så mycket med just spelandet att göra. I Sveriges Radio har man skrivit om saken också, dock med mer fokus på varför det har krävts en förändring. Det hela handlar om att Eu-kommiusionen anser att sverige har misslyckats med spelmonopolet då bland annat efter att man har krävt förändringar som inte har gjorts. Nu får vi väl se om de kommer att nöja sig med denna förändring. Tills dess, är det bara att spela på!