Nöje

Fixa den bästa festen

Planering är A och O för att fixa en riktigt lyckad fest. Dekorationerna och rekvisita är otroligt viktigt för att få gästerna i den rätta stämningen. Kreativa lekar, överraskningar och fina drinkar ät ytterligare saker som gör festen oförglömlig. Anordna en oförglömlig fest med några enkla tips.

Det är alltid trevligt med fest oavsett årstid. Med god planering och roliga detaljer kan du skapa en fest som gästerna sent kommer att glömma. Ju mer genomtänkt festen är, desto roligare blir det både för gästerna och för värden. Oavsett om det är en fest för 10 eller 100 personer är det viktigt att tänka på de små sakerna. Det är detaljerna som gör helheten och sätter prägel på festen. Här följer tips för att fixa en den bästa festen!

Fixa popcornmaskin!

Detaljerna är avgörande för att få den rätta feststämningen. Spara inte på krutet utan dekorera ordentligt med ljusslingor, ballonger, blommor, glitter och annat. De roligaste och mest minnesvärda festerna är de som är fulla av överraskningar. Det är risk för att festen blir tråkig om allt som sker är förväntat, så våga ta ut svängarna! Hos bergamunken.com hittar du fantasifull rekvisita som tar festen till en ny nivå. Rekvisita kan användas som en isbrytare och få gästerna på glatt humör. Många väljer att ha tema på festen och då är det extra viktigt med detaljerna. Exempel på rekvisita som förhöjer temat är följande:

  • Sockervaddsmaskin vid cirkus-tema
  • Popcornmaskin på festen med filmtema
  • Glassmaskin eller Slushmaskin på sommarfesten
  • Korvvagn passar vid alla sorters fester och teman

Lekar

Nyckeln till en uppskattad och lyckad fest är att den aldrig blir tråkig, stiff eller för vanlig. Förutom cool dekoration kan du även överraska gästerna på många andra sätt, bland annat med uppträdanden och lekar. Lekar är ett givet inslag på barnkalas, men på fester för vuxna glöms de ofta bort. Studier visar att det är bra även för vuxna att leka med varandra och att vi till och med blir smartare av att leka. Därför är det bra att plocka fram barnasinnet på festen och leka lekar. Roliga festlekar är bland annat frågesport, karaoke, beerpong, twister och quiz av olika slag. Lekarna kan med fördel anpassas efter temat. Om festen exempelvis har filmtema kan en av lekarna bestå av ett musikquiz med soundtracks. Låt fantasin flöda och var kreativ när du kommer på festlekar. Om leken kräver rekvisita, exempelvis bord eller mikrofoner, bör detta planeras och arrangeras i god tid innan.

Mat & Dryck

En välgenomtänkt meny med smaker och råvaror som passar alla gäster är viktigt. Ta hänsyn till allergier och dieter genom att fråga gästerna i god tid innan festen. Många gör misstaget och tror att maten måste vara dyr och avancerad för att det ska vara uppskattat. Tvärtom behöver det inte kosta skjortan att fixa god mat som gästerna gillar. Det viktiga är att det finns dryck i glasen och maten som passar alla. Många gäster uppskattar snittar eller plockmat. Att göra kreativa drinkar är alltid uppskattat och sätter guldkant på tillvaron. Använd ätbara blommor, örter, bär eller exotiska frukter för att blanda drinkar eller bål. Låt gärna gästerna blanda sina egna drinkar.