Nöje

Allt för en lyckad halloweenfest

Halloween är maskeradernas och festernas tid. Förut skulle utklädnaderna enbart vara läskiga men nu kan en halloweenfest ha vilket maskeradtema som helst. Det roliga är att de allra flesta går all in när det kommer till både utklädnad och pyntning där festen ska hållas.

Pyntning av festen sker naturligtvis efter budget hos värden eller värdinnan men man vill så klart att det ska vara rätt stämning, vilket enkelt kan fixas med lite rekvisita. Har du en större budget så är det uppskattat att hyra in en popcornmaskin och ett fotobås där gästerna kan förevigas i sina utklädnader, det brukar vara en stämningshöjare och får gästerna att mingla med de som de tidigare inte känner.

Halloweenpynt

Tänkte du köra på ett skräcktema där dina gäster förväntas komma utklädda i läskiga kostymer och smink så bör även ditt hem eller din festlokal pyntas i samma stil. Det klassiska pyntet är så klart spindelväven som kan hängas upp på tavlor, speglar, lampor, i fönster eller runt dörrkarmar. I spindelväven kan man även hänga spindlar eller varför inte mänskliga låtsasögon.

Vimplar eller konfetti av olika slag är också något som är populärt, till exempel en vimpel med pumpor eller spöken att hänga i dörröppningen. Även speglarna går att pynta med skräcktema då det finns klistermärken att fästa i form av ett läskigt ansikte i mänsklig storlek. Läskiga dockor kan hängas upp i olika vrår och det finns till och med dockor med sensorer som ger ifrån sig ett skrik när någon rör sig förbi. Det är ingen riktig halloweenfest utan blod och numera finns det många olika varianter av låtsasblod. Detta kan strykas på dörrkarmar, fönster, badkar eller där det passar in i just ditt pynt. Stryker du det över badkaret kan du även fylla upp badkaret med lite vatten som du färgar rött och vill du gå hela vägen lägger du även i en docka, kanske som har blivit av med sina ben? När det kommer till att pynta en halloweenfest så är det bara din egen fantasi som sätter gränserna!