Nöje

Pimp my ride!

Är din bil i behov av en upprustning? Vill du få den att kännas som ny igen? Det är inte särskilt svårt. Med nya fälgar och kanske några andra tillbehör samt städning får du det snart att kännas som att bilen nyss rullade ut från försäljaren.

Det mest uppenbara, och självklara, sättet att pimpa en bil är förstås att sätta på nya fälgar. Om du införskaffar Dezent fälgar får du ett gäng både snygga och prisvärda fälgar som lyfter helhetsintrycket även av de mest alldagliga bilmodellerna. Ett bra första steg mot att få bilen att se som ny ut. Vem vill inte ha en bil som så mycket som möjligt påminner om vrålåken i Fast & the Furious, eller för den delen Charlies änglar? Nåja, i de flesta fall duger det med betydligt mindre än så för att bilen ska kännas lyxig nog. Den mesta ‘pimpningen’ som behövs för att bilen ska kännas som ny är lite vanlig städning och genomgång.

Städa bilen in- och utvändigt

Att pimpa bilen handlar dock inte bara om att köpa nya prylar. Självklart vill du också att bilen ska kännas som ny, och för det behöver du städa. För att städa bilen behöver du inte köpa en massa dyra kemikalier. Faktum är att du kan få ett strålande resultat med produkter som du förmodligen redan har hemma. Expressen ger i en artikel följande tips:

  • Rengör instrumentpanelen med olivolja. Ta bara lite olivolja på en servett och torka av panelen. Torka bort överflödig olja med en ny servett. Resultatet blir glänsande!
  • Använd en tandborste och lite diskmedel för att få bort ingrott smuts där det är svårt att komma åt. Det kanske låter konstigt, men du kan använda tandkräm för att göra rent strålkastarna.
  • För att få bort insekter och annat som verkligen fastnat på vindrutan kan du använda ett rakblad.

Kontrollera bilen inför vintern – förebygg skador

Bosse Bildoktorn ger i en artikel i Aftonbladet tips om vad du ska kontrollera i bilen inför de kalla årstiderna. Mestadels i syfte att förebygga skador som åldrar bilen. Hans lista ser ut som följer, kontrollera: karossen, batteriet, spolarvätskan, ABS-givarnas kuggkransar, bromsarna, vinterdäcken och hjullagren.