Spel

Sportbladet Poker lägger ner

Poker är något som Sportbladet Poker länge rapporterat om under en alldeles egen sajt hos Aftonbladet men det kommer man nu att sluta med, för Sportbladet Poker läggs nämligen ned – men kommer fortsätta rapportera på Aftonbladet, men inte på en alldeles egen sajt som tidigare.

Tidigare har vi skrivit om Martin Jacobsons seger och förlust i Poker VM under 2014 respektive fjolårets fiaskotävling, och en nyhetssida där vi kunnat hitta nyheter som denna rykande färskt i pressarna är hos Aftonbladets Sportblad Poker, vilket är en alldeles egen nyhetssajt enbart för poker. Men så kommer vi inte kunna göra längre. Nyligen meddelade nämligen Sportbladet Poker att man lägger ner sin undersida hos Aftonbladet, men att man kommer fortsätta rapportera om poker – men inte från en egen undersida som man gjort hittills.

Avskedsbrev på sajten

På Sportbladet Poker finns nu en avskedstext som pokerredaktionen skrivit där man berättar att man funnits med sedan år 2008 och skrivit om både toppar och dalar. Bland annat tar man upp hur man under Sportbladet Pokers livstid bevakat hundratals turneringar och live-rapporterat, skrivit om proffsens vinster, delat unika livshistorier och livsöden samt också sammanfattat en hel del kändisskvaller när stjärnorna satt sig i olika pokersituationer – men det är det slut med nu. Man kommer fortfarande att fortsätta sin rapportering men inte längre i samma format. Istället för att finnas på en alldeles egen undersida och sektion hos sportbladet så kommer man numera att finnas direkt bland andra sportnyheter. Man nämner till exempel om hur nyheten när Martin Jacobson vann poker VM inte bara blev en nyhet för pokerälskarna utan istället blev en riksnyhet med hela svenska folket som stöttade och hyllade Jacobson tillsammans med pokerredaktionen. Och man skriver också om man tack vare denna undersida fått dela med sig av pokerskolan som nestorn Dan Glimne hållit i och hur man här kunnat följa tusentals artiklar och blogginlägg från pokerexperterna i den populära ”Superbloggen” – vilka bägge två förvinner. Men som tur är försvinner man inte helt och hållet utan kommer alltså finnas kvar hos Aftonbladet men inte under en egen sektion.