Hobby & Fritid

Konsten att skapa sig en hobby

Inte alla är så pass lyckligt lottade att de har ett arbete som det verkligen trivs med om dagarna. Men att bli en del av sitt jobb och förverkliga sig själv genom sin karriär är inte heller något som alla önskar. I stället kan man vilja skilja på arbete och fritid, och förverkliga sig själv med hjälp av sina hobbies och fritidsintressen som man har när man inte är på sin arbetsplats. Vad ska man göra om man gärna vill ha ett fritidsintresse och något att verkligen kunna koppla av och utvecklas med, men inte riktigt vet vad de skulle kunna vara?

  • Vad tycker man är roligt?
  • Vad skulle man vilja veta mer om?
  • Vad tycker man själv att man är bra på?

Utgår från det som man själv tycker är roligt. Tycker man om kläder kanske hobbyn kan vara att börja sy egna kläder. Om man tycker om att titta på champions league är detta något som ens intresse kan utvecklas ur. Varför inte börja spela fotboll själv i ett korpen- lag. Ett nytt fritidsintresse behöver inte handla om att utveckla något som man redan är bra på idag, utan kan grundas i små förmågor som skulle hjälpa en på vägen mot något helt nytt.

Tycker man om att träffa nya människor och att prata inför gruppen, samtidigt som man vill leva hälsosamt och träna, kan man kanske utbilda sig till att bli ledare på ett gym. Medan vissa personer vill ta sin hobby så långt som att till att bli instruktör och träningsledare finns det andra som nöjer sig med att ta hobbyn till en nivå där man går på andras pass.